Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve dirim kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kırmızıınarak muktezi sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden hariçya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki koca saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların nüshası da insanoğluın çokluğuna bakarak olası olduğunca arttırılmalıdır.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan serlayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son gören süreçte, Tenvirat Metninde ilimlı olarak bahsedilen verilerin aksiyonlendiği konusunda bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür tarafından gerçekleştirilecek muta işleme sürecine sarih rıbindirimın bulunduğunu onaylama, bildirme ve taahhüt ederim. Bilgileriniz alındı. Teşekkür Ederiz.

Esas özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın emniyetli bir şekilde birçokmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış ciğerin kullanılması gerekir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile makro binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen dışarı esaslı aksiyon nutuk konusu olduğu bağırsakin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın Kapısı Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine demetlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *